Viikon ruokalista


Elämä on kummasti helpottunut , kun on suunnitellut viikon ruokalistan etukäteen. Oikeastaan olen sen napannut Valion sivuilta kun siellä sellainen on helpottamassa arkea Viikon ruokalista - Valio | Valio

Arkiruuan täytyy olla todella nopesti valmis ja viikonloppuisin voi sitten panostaa.  Arkiruokiin on tullut myös vaihtelua ruokalistan myötä ja nyt on viikottain myös kala- ja kasvisruokia, jotka helposti tahtoivat unohtua kiireessä. Samoin hedelmien ja kasvisten määrä on kasvanut. Välipalat sitten suunnittelen itse, milloin on kiisseleitä, pannaria, vispipuuroa, rahkaa ja sitten ne helpot: jogurtit, murot, leivät. 

Reseptit on sen verran helppoja, että meillä onnistuu 10- 13 vuotiaat niitä myös itse kokkailemaan, jos itsellä tai miehellä päivä venyy. Tosin poikamme on oppinut hiukan kantapään kautta asioita, nuudelit hän laittoi kiuhumaan vedenkeittimeen, tulos oli se, että niin nuudelit kuin vesi oli pitkin pöytiä ja lattioita. Seuraavan kerran hän laittoi kattilassa ruuan uuniin valmistumaan, eikä sekään olisi niin kovin haitannut, mutta kattilan muovisangat siinä sitten kärsivät.

Remontin keskellä jää todella vähän aikaa oikestaan yhtään millekkään ja meillä ei eines ruuat ole saaneet kovin hyvää vastaanottoa. 10-30  min. ruuan valmistukseen on just sopiva aika, niin jää aikaa muutama tunti rempalle jota tehdään aika low budget menetelmällä tällä kertaa, toisin sanoen tehdään mahdollisimman paljon itse ja yritetään elää sovussa.



 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentulaatikko ja leonbergi pennut

Remppaa pienellä budjetilla